top of page

Sinds februari 2013 ontvangen we onze klanten in onze multidisciplinaire groepspraktijk: Paramedisch Centrum Welzijn. Maar nu breekt er een nieuw tijdperk aan. We richten ons voortaan specifiek op psychiatrie, psychologie en psychotherapie voor volwassen ouder dan 18. En dat onder de splinternieuwe naam Ubuntu.

ster_edited.png

Kwaliteitsvol en gevarieerd aanbod

hersenspinsel.png

Je mentale welzijn bevorderen, dat blijft natuurlijk het doel. Dit pakt Ubuntu aan met een aanbod van diverse therapievormen en begeleidingsmethodes. Je kan bij ons terecht voor psychiatrie, psychologie en psychotherapie maar ook voor loopbaanbegeleiding.

Wat betekent Ubuntu?

Ubuntu is een Zuid-Afrikaans woord dat ons bijzonder inspireert. Het omschrijft in feite een grondig besef van onderlinge verbondenheid van mensen. Het gaat om het idee dat de identiteit van ieder individu, de zin en zingeving van het leven niet op zichzelf bestaan, maar deel uitmaken van een ‘wij’. Gedurende je hele leven. 

 

Ook in de visie en aanpak van aartsbisschop Desmond Tutu en Nelson Mandela zie je dit principe trouwens terug. De zogenaamde interconnectedness betreft volgens hen zelfs de hele wereld. En het Afrikaanse spreekwoord “Umuntu Ngmunto Ngabantu” of “Ik ben omdat wij zijn” geeft datzelfde intense gevoel van verbinding weer. 

 

Je ziet: het gaat ons bij Ubuntu om solidariteit. Om erkenning van eigenheid en diversiteit. En tegelijk het inzicht in de invloed van de relaties met andere mensen, de gemeenschap, de cultuur, de wereld. Een nieuwe naam waar we trots op zijn!

bottom of page